European Youth Ambassadors denken mee over de aanpak van de Europese crisis

Tijdens de European Youth Ambassador day bogen circa 100 oud-deelnemers van het Model European Parliament zich op vrijdagmiddag 16 maart 2012 in een drietal werkgroepen over de aanpak van de huidige crisis in Europa. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Montesquieu Instituut.

De middag bestond uit twee delen. Na een inleiding van de expert formuleerde iedere werkgroep, onder leiding van de gespreksleiders Roy Hamans, Vanessa Penn en Tom Louwerse, vanuit de eigen invalshoek aanbevelingen om de crisis in Europa aan te pakken. Daarna volgde een plenaire vergadering in de Gotische Zaal van de Raad van State. De vice-president van de Raad van State, Mr. J.P.H. Donner, sprak een kort welkomstwoord.

1.

Verslag

Nederlandse jongeren hebben er geen problemen mee om de soevereiniteit over te dragen als hiermee de financieel-economische crisis in Europa wordt opgelost. Dit bleek uit de discussies tussen honderd oud-deelnemers van het Model European Parliament (MEP) op de European Youth Ambassador Day 2012 (EYA) die vrijdagmiddag 16 maart in Den Haag werd gehouden. De achtste EYA, die door het Montesquieu Instituut werd georganiseerd, was een groot succes en de jongeren verlieten de Raad van State in Den Haag met hernieuwde energie voor hun ambassadeurschap.

2.

Foto-impressie

Adriaan Schout, Prof.Dr. Wim Voermans, Tom Louwerse en dhr. Jan Schinkelshoek
Er wordt een vraag gesteld uit het publiek

3.

Video-opname

Voor het afspelen van deze video is Flash nodig. Klik op deze link om de nieuwste versie te downloaden.
Fragmenten onder
Fragmenten rechts (in popup)
Fragmenten verbergen
 
 
00:40
34:03
1:01:18
1:29:59
Inleiding Dhr. Donner + 1e debat
2e debat
3e debat
afsluiting door Mw. Weijs en Mw. van Sminia
  •  
  •  
  •