Brigitte van den Berg

Brigitte van den Berg

Partij: D66

Gemeente: Beverwijk

"Het MEP heeft een belangrijke rol gespeeld bij mijn studiekeuze én bij mijn keuze om in de lokale politiek te gaan. Door het MEP wist ik al op de middelbare school alles over de werkzaamheden van de EU. Dit heeft mijn interesse nog groter gemaakt, waarna ik besloot om aan de Universiteit Leiden Internationale Betrekkingen te gaan studeren met als specialisatie Europese Unie Studies.

Ook bij mijn politieke loopbaan is het MEP van belang geweest. Tijdens het MEP kwam ik er achter dat ik debatteren, speechen en samenwerken erg leuk vind: dit doe ik nu ook allemaal in de gemeenteraad. Bij het MEP heb ik kennisgemaakt met het politieke debat. Er zijn verschillende landen met verschillende culturen en belangen die samen beleid maken, waar ze uiteindelijk gezamenlijk de vruchten van plukken. Dankzij een MEP-discussie in Slovenië over abortus en euthanasie ben ik me bewust geworden van hoe cultuur en het land van herkomst invloed hebben op de denkbeelden van mensen, waardoor besluitvorming soms moeizamer wordt.

Door mijn interesse voor de EU heb ik gekozen voor D66, omdat dit de enige partij is die gelooft in de kracht van Europa. Ook op lokaal niveau kun je écht iets betekenen. Je ziet namelijk direct resultaat als je op gemeentelijk niveau acteert."

Brigitte van den Berg (1989) heeft via MEP Noord-Holland in 2006 en 2007 meegedaan aan zowel de provinciale, nationale als internationale MEP-conferenties (Slovenië en Bulgarije). Sinds 2010 is zij fractievoorzitter van D66 in de gemeente Beverwijk.