Jonathan Felix

Jonathan Felix

Partij: VVD

Gemeente: Sittard-Geleen

"Ik heb altijd al politieke interesses gehad, maar mijn deelname aan het MEP heeft absoluut bijgedragen aan mijn concrete keuze voor de studie European Law School aan de Universite Maastricht. Hiermee wil ik in 2015 beginnen.

Het MEP heeft me getriggered om in september 2013 lid te worden van de VVD en om als jongste kandidaat-raadslid van Limburg deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014. Iedere dag kan ik weer putten uit alle ervaring die ik bij het MEP heb opgedaan. Ik merk dat het MEP een gemeenschappelijk kenmerk is bij alle politiek actieve jongeren in Nederland.

Politiek is een middel om constructief te werken aan de toekomst. Bij het MEP komen gelijkgestemden elkaar tegen, wat ervoor zorgt dat er haast een natuurlijke klik is met (aanvankelijk) vreemden. Het MEP heeft me erg dierbare vriendschappen opgeleverd, onder andere vanwege het traject dat ons door Stichting MEP Limburg is aangeboden (Straatsburgreis, Brusselreünie, etc.). Ik zie dat deze oud MEP'ers nu politiek actief worden. Ik hoop dan ook op een prettige samenwerking in de toekomst! Omdat ik bij het MEP zulke fantastische tijden heb gehad, zal ik in mei opnieuw als commissievoorzitter deelnemen aan de provinciale MEP-conferentie van Limburg.

Bij het MEP moet je te allen tijde je oren en ogen openhouden. Grijp ieder moment aan om te leren en wees daarbij degene die voor kwaliteit gaat en niet voor kwantiteit. Geniet van ieder moment, want voor je het weet is dit avontuur voorbij."

Jonathan Felix (1997) heeft via MEP Limburg in 2013 meegedaan aan zowel de provinciale als de nationale MEP-conferentie. In 2014 was hij verkiesbaar voor de VVD in de gemeente Sittard-Geleen, in 2015 voor de Provinciale Staten in Limburg.