Anne Zandberg

Anne Zandberg

Partij: CDA

Gemeente: Beverwijk

"Voor mij is het MEP de eerste echte politieke ervaring geweest. Door het MEP kon ik samen met anderen beleid opzetten. Dit vond ik erg interessant en daarom ben ik gelijk gaan kijken naar hoe ik dit kon voortzetten. Via het CDJA kwam ik terecht bij CDA Beverwijk-Wijk aan Zee, waarvoor ik nu kandidaat ben. Zonder het MEP zou ik wellicht geen kandidaat voor de gemeenteraad zijn!

Dankzij het MEP kreeg ik een nieuwe kijk op problemen en vooral op het oplossen van problemen. Dit moet je bereiken door de verschillende inzichten van de parlementariërs op één lijn te krijgen. De ervaringen die ik bij het MEP opdeed gebruik ik nu voor mijn politieke loopbaan. In Beverwijk hebben we een heel oude gemeenteraad. De meerderheid van de raadsleden heeft totaal geen binding met de jeugd van de stad, terwijl dat juist zo belangrijk is. Mijn doel is om jongeren meer te betrekken bij de politiek en de politiek meer te betrekken bij jongeren.

Het netwerk wat ik door het MEP heb opgebouwd bestaat vooral uit mensen die echt mijn vrienden zijn geworden en die ik nog regelmatig zie. Het ontmoeten van veel verschillende personen vanuit heel Nederland was voor mij een van de leukste dingen. Vooral als je weet waar je mee bezig bent en je goed bent voorbereid kun je naast de werkzaamheden ook echt genieten van de gezellige aspecten van het MEP."

Anne Zandberg (1996) heeft via MEP Noord-Holland in 2012, 2013 en 2014 meegedaan aan de provinciale MEP-conferentie, en aan de nationale MEP-conferentie in 2012 en 2013. In 2014 was zij commissievoorzitter tijdens de internationale MEP-conferentie in Wenen. Tussen 2013 en 2014 voorzitter CDJA Noord-Holland, momenteel lid van de CDJA werkgroep Europa.