Jos van Ginneken

jos van ginneken

Partij: CDA

Gemeente: Terneuzen

"Dankzij het MEP heb ik het politieke spel aangeleerd en gemerkt hoeveel plezier je daarin kunt hebben. Dat was voor mij ook één van de redenen om in Zeeland politiek actief te worden. Daarnaast vind ik het vooral belangrijk om bij te dragen aan de lokale samenleving. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu al die kans krijg. Mijn rol als gemeenteraadslid neem ik heel serieus: na mijn eindexamen dit schooljaar wilde ik politicologie in Leiden gaan studeren, maar dat stel ik nu nog een jaartje uit.

Een belangrijke MEP-ervaring die ik goed kan gebruiken in mijn functie als gemeenteraadslid, is dat je moet samenwerken met iedereen. Soms denk je te snel dat iemand niets voor je kan betekenen, maar steun komt soms uit onverwachte hoek. Zo heb ik bij het MEP geleerd het op een akkoordje te gooien met in mijn ogen het meest irritante commissielid. Samen stonden we sterk en daarmee besefte ik dat je niet alleen aan een commissie of conferentie deelneemt: werk samen en je bereikt iets."

Jos van Ginneken (1996) heeft via MEP Zeeland in 2012 meegedaan aan zowel de provinciale als de nationale MEP-conferentie, en in 2013 nogmaals aan de provinciale MEP-conferentie. Hij heeft zich in 2014 voor het CDA verkiesbaar gesteld in de gemeente Terneuzen en is met voorkeursstemmen gekozen. Voor zover bekend is Jos daarmee het jongste raadslid van Nederland. In datzelfde schooljaar deed Jos VWO-eindexamen op het Zeldenrust-Steelant College in Terneuzen. Hij heeft aangegeven niet direct te gaan studeren, maar zich eerst een jaar op zijn rol als gemeenteraadslid te storten.