Nationale MEP-conferentie 2017, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Van zondag 24 september t/m vrijdag 29 september 2017 vindt de 29ste nationale Model European Parliament conferentie plaats.

Van zondag t/m woensdag vergaderen de commissies in de grote steden van vijf provincies. Voor de Algemene Vergadering komen de jonge 'Europarlementariërs' naar Den Haag. Hier zullen zij hun besproken resoluties verder uitwerken en verdedigen in de Tweede Kamer der Staten Generaal.


1.

Model European Parliament Nederland

Het Model European Parliament (MEP) is in 1990 opgericht met als doel jonge mensen inzicht te geven in het proces van de Europese eenwording en om bij hen het bewustzijn te kweken van een Europese identiteit. Om dit te bereiken is ervoor gekozen om simulatiezittingen te organiseren van het Europees Parlement , onder de naam Model European Parliament .

In alle twaalf provincies en de regio Rotterdam worden conferenties van het MEP gehouden. Op deze wijze nemen elk jaar zo'n 2500 scholieren uit de hoogste klassen vwo en havo direct deel aan dit project. Sinds 2011 worden de nationale activiteiten van het MEP georganiseerd door het Montesquieu Instituut in Den Haag.

2.

Meer over...